Down to Earth ICT 

ICT in VTH land: nuchter, realistisch, pragmatisch

OVER

Down to Earth ICT (DTE ICT) is in februari 2007 opgericht. Drijvende kracht achter DTE ICT is Gerard van den Beukel, met meer dan 20 jaar ICT ervaring gepokt en gemazeld in de ICT.
De naam “Down to Earth” is niet voor niets gekozen: Down to Earth staat voor een nuchtere, pragmatische en realistische kijk op ICT.
De Down to Earth visie is:
– Denk na over wat je wilt bereiken en hoe ICT daarbij kan helpen – Doe eerst de eenvoudige dingen goed en kijk dan of er behoefte is aan meer. – Als je investeert, let dan op de kwaliteit-per-euro en niet op de prijs per eenheid. Goedkoop is niet altijd slecht, maar het risico op kwalitatief minder goed werk is wel groter.
Het zijn deze uitgangspunten die DTE ICT gebruikt om haar klanten te helpen het meeste waarde uit hun investering te halen!
ICT als roze wolk
ICT wordt vaak omgeven door hypes en (holle) kretologie, gepresenteerd met prachtige Powerpoints. Verblind door mooie vergezichten en fancy tools worden projecten opgestart. ICT wordt een doel op zich. Nuchter bekeken is de business case niet rond te krijgen, maar door de investering wat lager voor te spiegelen en de opbrengsten wat hoger, worden de projecten intern verkocht en men gaat met frisse moed aan de slag.
De doffe dreun is onvermijdelijk. Het project loopt uit en de investering komt er niet uit.
De meest gehoorde (Pavlov) reactie is: “ICT projecten lopen altijd uit het budget”.
ICT als zure kostenpost
Tegenover de roze wolk benadering staat de zure “ICT als kostenpost” benadering. Er wordt niet gesproken over “investering in ICT”, maar over “ICT-kosten”. ICT wordt als noodzakelijk kwaad gezien. Investeringen in infrastructuur worden uitgesteld, er wordt gebruik gemaakt van goedkope menskracht. Dit leidt tot een slechte beschikbaarheid en kwaliteit van de ICT. Dit versterkt het beeld dat “ICT alleen maar geld kost” en “ICT doet het nooit zoals het moet”. Op deze manier raakt men in een vicieuze cirkel.
ICT Down to Earth benaderd
Zoals zo vaak ligt de waarheid in het midden. ICT is een middel dat helpt om je doelen te verwezenlijken. Als je weet wat je wilt bereiken en hoe ICT je daarbij kan helpen, krijg je een beeld van wat er nodig is. In veel gevallen kan met eenvoudige bewezen (proven technology) middelen al veel bereikt worden. Soms moet er vernieuwd worden. Houd echter altijd het einddoel voor ogen. Wat wil ik, wat levert het me op en wat moet ik investeren.
En als je investeert, let dan op de kwaliteit-per-euro en niet op de prijs per eenheid. Goedkoop is niet altijd slecht, maar het risico op kwalitatief minder goed werk is wel groter.
Het zijn deze uitgangspunten die DTE ICT gebruikt om haar klanten te helpen het meeste waarde uit hun investering te halen!